Live IT - Ami a szívemen, az a gépemen

Ami a szívemen, az a gépemen

2012. augusztus 22. 15:07

Unalmas az iroda? Ideje, hogy feldobd...

TFS

Következő posztunk igazi túlélő poszt lesz egy vérbeli IT-s számára (és igazi lelki földbetiprás egy lakberendezőnek :) ), hiszen nem szól másról, mint arról, hogy hogyan tudjuk otthonosabbá, sőt, igazi zarándokhellyé tenni az irodánkat / asztalunkat a munkahelyen. Próbáltuk úgy összeállítani az office-it-feng-shui válogatást, hogy minden egyes helyre jusson valami és ne maradjon üres sem a fal, sem az asztal, sőt, még a levegőbe is találtunk ezt-azt, amivel meg lehet tölteni a teret. Az én asztalomon egyelőre csak felfújhatós zsiráfok hada sorakozik, de a lenti csokorból elfogadnék szinte mindent és büszkén nyomkodnám / használnám az irodában, de nem szaporítom a szót, nézzük, hogy mik azok, amikkel feldobhatjuk az amúgy is izgalmas irodai életünket.


Az Asztal

Az én házam, az én váram, az én asztalom az én asztalom! Kupi van? Nincs! A zsenik tudnak uralkodni a káosz fölött - jön az elcsépelt és közhelyes válasz. Egyébként nem is káosz ez, csak egy mások számára érthetetlen rendszerezési stratégia :) De nem? :)

Ahhoz viszont, hogy egy kis sikket és szépséget is vigyünk bele nem lesz sok dologra szükségünk. Először is ideje lecserélni a lerongyolt billentyűzetünket egy igazi nehézbombázóra, egy Star Wars-os wireless billentyűzetre, amin nem csak a szokásos gombok, hanem 8 plusz programozható gomb is helyet foglal, illetve egy LCD panel, ami nem csak második kis monitorként, hanem dual-touch-os touchpadként is funkcionál. Mit is mondhatnék erre? WIN!

star_wars_keyboard.jpg

Elengedhetetlen kellék az élethez és az életben maradáshoz a kávé és én mondom Nektek, nem mindegy, hogy miből szürcsöljük ezt a koffeinben és aromákban gazdag, már-már a nukleáris energia határmezsgyéit súroló nedűt. Persze mindenkinek más az ízlése, de egy ilyen kávésbögrével hamar az iroda királya lehetünk:

like_coffee_mug.jpg

Sokan azt hiszik, hogy mi IT-sok nem szeretjük a szépséget, a természetet, a színek harmóniáját, a lelkünk egy mély verem, melybe bármit is dobnak csak bit-ek és byte-ok maradnak benne, minden mást partra vet az agyunk és ami egy cseppnyi művészeti értékkel is bír, azt számunkra már felfoghatatlan és érthetetlen. Ez nem igaz, itt az ideje megcáfolni. Igen is mutassuk meg mennyire nyitottak vagyunk a szépségre, a természetre, a növényekre. Erre a legjobb módszer, ha az asztalunkat egy nagy adag virággal díszítjük, igen, így IT-s módra, ezzel a 8 bit-es virágvázával és virágcsokorral.

8-bit_flower_bouqet.jpg

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de ha az én birtokomból kétséges módon életem során kikerült (magyarán teljesen jó szándékkal kölcsönvett ) tollakat egymás után tenném, akkor lehet, hogy legalább egyszer körbe érné a Földet. Pedig milyen jó is egy szép toll, igazán ékes dísze lehet egy asztalnak, de mit ér, ha az első hátrafordulás után már csak a hűlt helyét találjuk? A megoldás eljött, lehet dörzsölni a tenyerünket, hiszen a random áramütést generáló tollat biztos, hogy hamar vissza fogjuk kapni, ha más nem, elég a sikítások után menni, hogy megtaláljuk. Egy a fontos ennél a rendkívül gonosz és precíziós eszköznél: mi soha ne használjuk.

shocking_pen.jpg

A Fal

A fal is igen fontos eszköze az irodának, kint tartja a hideget, bent tartja a meleget és hiába is fehér, elmélázott pillanatainkban igen érdekes és szórakoztató tud még így is lenni. Ideje feldobni! Mutassuk meg, hogy mi nem csak áramkörökben és számokban, hanem elemi részecskékben is gondolkodunk! Nem megy a kódolás? Elég rápillantani a periódusos rendszerre és máris megvan a megoldás, hiszen minden ilyen poszter maga az elemeire bontott ősrobbanás, úgyhogy elvileg minden infó benne van.

periodic_table_poster.jpg

Az tudjátok, hogy az áruházakban és plázákban miért nincs óra? A válasz egyszerű: Ha nincs óra, nem sietünk annyira, jobban bámészkodunk és nem az jár az eszünkben, hogy oda kell érnünk időre valahova. Az irodában azért nem árt, meetingek, határidők, jobb ha képben van az ember. Egy analóg óra látványa azért elég kiábrándító tud lenni, semmi kihívás, semmi megfejtés, nem jó ez így egyáltalán. Nem baj, megoldjuk ezt is, hiszen itt a matematikai képleteken alapuló falióra, amivel még viccelni is jól lehet, hiszen az órát méltató munkatársnak egyszerűen és átszellemült arccal mondhatjuk, hogy igen, annak a képletnek a megoldása a 9. Kellő színészi játékkal még el is fogja hinni, hogy tényleg kiszámoltuk.

pop_quiz_clock.jpg

A Levegő

Az egy dolog, hogy lételem és mindenütt ott van, de az tarthatatlan, hogy a Nagy Irodai Lakberendezésben üresen hagyjuk. De mit tegyünk bele? Nitrogént? Egy kis plusz oxigént? Azt úgysem fogja látni senki. Akkor tegyünk bele füstöt? Annak a tűzjelző biztos örülne, az eláztatott irodáról már nem is beszélve. Hmm, tegyünk bele halakat! Halakat?! Igen! Felfújhatós, héliumos, távirányíthatós cápát, ami valószínűleg a munka rovására fog menni...

airswimmers.jpg

Mi

Nem, most nem a Mesterséges Intelligenciát fogjuk öltöztetni, hanem a legfontosabb irodai kelléket: önmagunkat. A ruházkodás fontos, megvéd minket a környezeti behatásoktól, stílust kölcsönöz nekünk és ha ügyesen öltözködünk, akkor az önkifejezés császára is válhat belőlünk. Egy IT-s mindig is a segítőkészségéről híres, empatikussága és probléma-átérző képessége már-már Teréz Anyáéval vetekszik, így hát nem is lehetne másmilyen pólónk, mint ez itt:

t.-shirt_no.jpg

Az öltözködésnél csak egy dolog fontosabb: a higiénia. Mint tudjuk a billentyűzet az egyik legtöbb baktériumot tartalmazó eszköz a világon (kutatások szerint jóval több baktérium van egy billentyűzeten, mint egy wc csészén, pláne, hogy a billentyűzetet jó szokás szerint több évente egyszer takarítjuk, a wc-t pedig hetente). Hogy ne mi legyünk a zombi apokalipszis elindítói nem fog ártani, ha néha kezet mosunk. Erre a legjobb eszköz egy kézfertőtlenítő, amit kifejezetten IT-soknak fejlesztettek ki, szalonna illattal. Ez itt most nem vicc, tényleg létezik és a baktériumok 99%-át eltávolítja.

bacon_scented_hand_sanitizer.jpg


Utolsó eszközünk az éjszakázóknak lesz kötelező vétel, azoknak, akiknek úgy kell kijutni az irodaházból, hogy az az aludni akaró portás miatt már tök sötét. Nem baj, itt egy kis night-vision-goggles, ahogy a Splinter Cell-ből is megszokhattuk, egy kis kommandózás amúgy sem árt meg soha :)

night_vision_binocs.jpg



Nektek milyen irodai kütyüitek vannak, illetve mivel dobjátok fel az asztalotokat? Nem csak kommentek, képek is jöhetnek, amiket később egy posztban szívesen lehozunk és megszavazhatjátok, hogy kinek a leggeek-ebb, izé, legmenőbb az asztala. A képeket a liveit.blog.hu@gmail.com címre küldhetitek.

Címkék: office

A bejegyzés trackback címe:

https://liveit.blog.hu/api/trackback/id/tr214725803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.23. 06:46:51

Nekem kapásból kalózzászló van az asztalom fölött :)

Illetve sokkal érdekesebb lehet az Irodai Patkányokon olvasott döglött madaras installáció :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.23. 07:34:53

Meg mondjuk...
Sajnos az irodai munkát kevésbé fogom utálni, ha ilyen cuccok vannak körülötem :(

AlainLightman 2012.08.23. 11:54:02

Feldobnám én az azstalomat, meg az irodát, ha nem venném figyelembe az alábbi körülményt:

-Open office
-Clean desk policy

TFS 2012.08.23. 11:55:57

@AlainLightman: Pfú, őszinte részvétem. Ha most valaki megkérne engem, hogy fotózzam le az asztalom és küldjem el a képet, akkor lesülne a bőr a képemről. Ennyit a mi clean desk policy-nkról :D

AlainLightman 2012.08.23. 12:04:38

@TFS: Engem nem zavar a dolog, csak van ilyen is :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.23. 12:32:10

@TFS: Bizonyos dolgokat még amellett is lehet.
Mondjuk sok értelmét nem látom, mert aki kupiban szeret dolgozni, az úgyis csinál magának... :D

TFS 2012.08.23. 12:33:27

@ColT: :D Az erős, hogy kupiban szeretek, vagy egyesek abban szeretnek dolgozni, inkább úgy mondanám, hogy a munkám során ez a dolog valamennyire out-of-scope :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.23. 16:43:58

@TFS: Ha te nem szeretsz, attól más még lehet olyan, hogy kifejezetten igényli a rendetlenséget.
Én rendpárti vagyok különben, de nem mindenki. Sőt.

A blog támogatója:

itsh_logo.png

I <3 LiveIT

Kommentek

süti beállítások módosítása