Live IT - Ami a szívemen, az a gépemen

Ami a szívemen, az a gépemen

2013. augusztus 02. 11:11

Infógrafika: A közösségi média múlt éve

TFS

Sokan óckodnak attól, hogy bármilyen közösség médiumnak  nevezhető webhelyen szerepeltessék magukat, pedig ha jól használjuk ezeket a felületeket könnyen előrébb vihetjük a magánéletünket, de akár a karrierünket is. Egy rosszul elkészített adatalap persze ugyan úgy tönkreteheti az életünket, ahogy segíthet is annak igazgatásában és elég lehet egy poszt is, ami balul sül el vagy félreérhető és már kész is a baj. Emlékszem, egyszer egy szilveszteri "Mindenkinek örömökben és új munkahelyekben gazdag újévet kívánok" Facebookos posztom után január 3-án már a főnököm irodájában ültem és magyarázkodtam, hogy a jelenlegi pozíciómmal semmi bajom és szeretnék továbbra is a cégnél maradni. Érdemes tehát vigyázni, csoportokat készíteni, hogy ki és mit láthat, mert rosszul is alakulhat egy-egy akár csak viccesnek is szánt poszt. Hála Istennek az újévi posztomat megúsztam egy beszélgetéssel és egy egy hónapra rákövetkező biztonsági fizetésemeléssel, de vannak, akik nem ilyen szerencsések, úgyhogy mindig nézzük meg, hogy ki fogja látni az adott kiírásunkat :)

scomed_2012.jpeg

Mint láthatjuk a 2012-es évnek rengeteg nyertese és vesztese is volt egyben. A MySpace olyannyira kiment a divatból, hogy a kipukkanása előtti csúcshoz képest gyakorlatilag egy darab felhasználója sem maradt és a filmekben is átvette a helyét a Facebook (A Vasember első részében a kocsiban Tony Stark mellett ülő katona még MySpace-re akarta feltenni a közös fotót). A LinkedIn hihetetlen sikernek örvend attól függetlenül, hogy a közösségi média egy igen specializált formáját választotta, ahogy a Twitter és a nemrég Yahoo által felvásárolt Tumblr is. Ebből is láthatjuk, hogy a gigászi Facebook és a mögötte bukdácsoló G+ mellett is vannak olyan piaci rések, amiket egy jól felépített koncepcióval be lehet tölteni és sikerre vinni, úgyhogy ha valaki közösségi oldalon gondolkodik annak talán még most is érdemes belefognia, hátha Ő lesz a következő Mark Zuckerberg vagy Reid Hoffman. A szavazásban pedig arra lennénk kíváncsiak, hogy Számodra melyik a legfontosabb közösségi oldal, amitől semmi esetre sem válnál meg és kitölti a mindennapjaid?

Címkék: érdekes,szavazás,infógrafika

A bejegyzés trackback címe:

https://liveit.blog.hu/api/trackback/id/tr715438879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog támogatója:

itsh_logo.png

I <3 LiveIT

Kommentek

süti beállítások módosítása