Live IT - Ami a szívemen, az a gépemen

Ami a szívemen, az a gépemen

2012. augusztus 06. 09:00

Hello World!

TFS

IT, IT, két betű, egy rövidítés, amit nagyon egyszerű kimondani, nagyon egyszerű megjegyezni, évtizedek óta körüllengi az életünket, olyan, mint a levegő: Nem látjuk, nem halljuk, de ha hirtelen "kihúznák" alólunk a szőnyegét, biztos, hogy sokan levegőért kapkodnánk. Az Információs Technológia régen nem jelentett mást, mint egy nagyon nagy termet elfoglaló számítógépet, manapság pedig szinte mindent jelent, amivel kapcsolatban állunk. Ha reggel felébredünk, az okostelefonunk ébreszt minket, ami online szinkronizálja az időt a mobilszolgáltatónkkal, a reggeli kávé mellé az internetet böngésszük a PC-inken és tabletjeinken, munkába menet előkerülnek a telefonok a metrón és mindenki a híreket olvassa, a munkahelyen az első dolog a mágneskártya lehúzása után, hogy bekapcsoljuk a gépeinket. Folytathatnám egy átlagos nap leírását, de ez is bőven elég arra, hogy láthassuk, hogy mennyire körbefont minket az IT. Olyan szimbiózis ez, mint James Cameron Avatarjában a Na'vi-k kötődése a természethez. Velünk él, velünk lélegzik és nélküle bizonyára csak a sötétben tapogatóznánk. Milyen lenne egy napunk az IT nélkül? Nehézkes, lassú és unalmas és feltehetően nagy részünk a munkáját sem tudná ellátni. "Jó ez nekünk?", fogalmazódhat meg a kérdés most sok emberben. A válasz: igen. Tökéletes! Tökéletes, mert gyors és hatékony az életünk, mindenről azonnal tudomást szerezhetünk, a lehetőségek végtelen sorát tárja elénk az IT segítségével az Élet, nem csoda hát, hogy annyian szeretjük és megbolondulunk érte. A legszebb dolog az egészben pedig az, hogy egy olyan időszakban élünk, amikor az IT alapjait fektethetjük le és hozhatjuk létre / taposhatjuk ki a majdan szupersztrádává kövezett ösvényeit. Közösen.

A Live IT blog is ezért jött létre, hogy megmutassa, hogy mennyire csodás ez a Két Betű és mennyire jó megélni azt, amit ad nekünk. Remélem a cikkek olvasása során jól fogtok szórakozni és legalább akkora csodaként tekintetek az IT-ra, mint amekkora valójában.

Címkék: hello world

A bejegyzés trackback címe:

https://liveit.blog.hu/api/trackback/id/tr154673559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadBodiesEverywhere 2012.08.07. 09:38:48

Remélem izgalmas "Publik" blog lesz! ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.23. 07:15:17

A usereket is érdemes lenne megkérdezni, hogy mondjuk tudják-e, kinek kell szólni, ha valamijük nem működik... Én még nem dolgoztam olyan helyen, ahol tudták volna.

A blog támogatója:

itsh_logo.png

I <3 LiveIT

Kommentek

süti beállítások módosítása