Live IT - Ami a szívemen, az a gépemen

Ami a szívemen, az a gépemen

2013. augusztus 27. 10:38

3D nyomtatás bakik

TFS

"Nem mind arany, ami fénylik", szokták mondani és bár kényszeresen úgy gondoljuk, hogy amit számítógép vezérel az csak tökéletes lehet, mégis rengeteg olyan tényező van, ami egy jól átgondolt és kiválóan működő rendszer végtermékeit ítéli halálra. Nem rég volt egy posztunk a 3D-s nyomtatásról amiben sorra vettük annak használati lehetőségeit, mind ipari, mind otthoni szinten. Aki olvasta azt a posztot már jól tudja, hogy a 3D-s nyomtatáshoz nem kell más csak egy 3D nyomtató, egy CAD szoftver és némi tervezői/mérnöki/kreatív véna, aztán ctrl+p és már lehet is csodálni a kézzel fogható műanyag tárgyakat. Igen ám, de az élet nem mindig habos torta és a legapróbb hiba is tönkreteheti a 3D-s nyomtatásunkat. Túl forró műanyag, félrekalibrált nyomtató, nem vízszintbe helyezett asztal és még ezer parányi dolog, ami ezt művelheti a nyomtatandó műremekekkel:

when_3d_printing_goes_wrong_05.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_06.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_04.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_03.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_21.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_22.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_18.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_01.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_14.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_19.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_02.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_16.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_08.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_09.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_12.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_07.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_13.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_10.jpg

when_3d_printing_goes_wrong_11.jpg

A képeket nézve nekem minduntalan a Légy című film jutott eszembe, ahol Jeff Goldblum-mal történtek hasonlóan félelmetes dolgok. Az így előállított termékek egyébként annyira nem vészesek, egy megfelelő lélekjelenléttel rendelkező sales-es valószínűleg elég hamar el tudná sózni őket így is, ha nem is feltétlen egy mérnököknek szánt kiállításon, de egy absztrakt művészeket felsorakoztató kirakodóvásáron biztosan. A technológia talán annyira mégsem kiforrott, úgyhogy ha esetleg meetingre rohanunk és még 3D printelnünk kellene előtte egyet, lehetőleg még előző nap tegyük meg, hátha beszáll egy légy előtte a gépbe, aztán ki tudja, mi történik :)

A bejegyzés trackback címe:

https://liveit.blog.hu/api/trackback/id/tr425480117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog támogatója:

itsh_logo.png

I <3 LiveIT

Kommentek

süti beállítások módosítása