Live IT - Ami a szívemen, az a gépemen

Ami a szívemen, az a gépemen

2012. október 15. 13:14

Best in Class minősítést kapott a Debreceni Egyetem

TFS

Egy régebbi posztunkban már kiemeltük a Debreceni Egyetemet, mint az informatikát tanulók egyik fellegvárát, melyet nem kisebb vállalat támogat, mint a Deutsche Telekom, ami egyébként nem csak a Debreceni Egyetemmel, hanem 649 másik másik felsőoktatási intézménnyel is partnerkapcsolatokat ápol. A cégcsoporton belül az IT Services Hungary ennek az együttműködésnek a zászlóvivője. A Deutsche Telekom nem csak az együttműködésekre, de az értékelésére is nagy hangsúlyt fektet és örömmel írhatom le, hogy a Debreceni Egyetem az eddigi közös munkák alapján Best in Class minősítést kapott a neves német informatikai vállalattól. Fontos megemlíteni, hogy a 650 partnerintézmény közül a Debreceni Egyetem kapta meg elsőként ezt a minősítést.

A díjat Dr. Ingo Dahm, a Deutsche Telekom Nemzetközi Akadémiai Kapcsolatok vezetője adta át Prof. Dr. Páles Zsoltnak, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettesének és Prof. Dr. Terdik Györgynek, az Informatikai Kar dékánjának. A döntés átfogó kutatásra és statisztikai adatok elemzésére épül, amely megvizsgálja - többek  között  - az intézményben kifejlesztett szabadalmak mennyiségét, a vállalatnál szakmai gyakorlatot végző, illetve munkát vállaló diákok számát, a cég alkalmazottai közül az egyetemen tanulók arányát.


A Debreceni Egyetem olyan tudományos partner, amely az ITSH számára megfelelően képzett szakmai utánpótlást biztosít a megfelelő számban.  Ebben a szegmensben - összehasonlítva a többi oktatási kapcsolattal  - a Debreceni Egyetem  bizonyult a  leghatékonyabbnak  - hangsúlyozta Ingo Dahm.


Az egyetemen arra törekszünk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik biztos tudással
felvértezve, minden tekintetben felkészülten, versenyképes diplomával lépnek ki a regionális, az országos vagy akár a nemzetközi munkaerőpiacra - fogalmazott Prof. Dr. Fábián István rektor.

Az IT Services Hungary oktatási színvonala, kiemelten az informatikai és nyelvi képzése miatt választotta partnerének  a Debreceni Egyetem Informatikai Karát még 2007-ben. A közös szakmai munka eredményeként 2009 szeptemberében két informatikai specializáció indult, amelyek lehetőséget nyújtanak  a  nyelvismerettel rendelkező, nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére. 2011-ben létrejött az Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék, amely megteremti azokat a feltételeket, amelyek összehangolják a kutatást és az oktatást a piacképes tudással. Kiemelt célja a mérnökinformatikus,  programtervező informatikus és gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint  a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése. Az IT Services Hungary  munkatársai előadásokkal, bemutatókkal rendszeresen részt vesznek az Informatikai Kar által szervezett  Informatikai Szakmai Napokon.
- Legnagyobb Magyarországi ICT munkaadóként kiemelten fontosnak tartjuk, a jól képzett, idegen nyelveket beszélő kollégák alkalmazását és karrier újának építését – nyilatkozta Bőthe Csaba az ITSH ügyvezető igazgatója. Jelenleg 1200 főt foglalkoztatunk debreceni telephelyünkön, további bővítést tervezünk.  A Debreceni Egyetemmel kialakított együttműködés folytatása és fejlesztése toborzási  stratégiánk meghatározó eleme. Örömünkre szolgál hogy a Egyetem vezetése nyitott cégünkkel való együttműködésre és partner az új kezdeményezésekben.

Ezúton szeretnénk mi is gratulálni a Debreceni Egyetemnek az elismeréshez ami reméljük, hogy örök érvényű marad, mert az azt fogja jelenteni, hogy továbbra is magas színvonalú informatikusképzés, kutatás, fejlesztés jellemzi majd az Egyetemet és nem utolsó sorban a Deutsche Telekom és az az IT Services Hungary Kft. továbbra is fontosnak tartja a lelkes és tanulni vágyó informatikusok támogatását, akik az IT Services Hugary Kft.-nél egyszer nagyon fontos emberek lehetnek.

Címkék: ITSH

A bejegyzés trackback címe:

https://liveit.blog.hu/api/trackback/id/tr824828164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blog támogatója:

itsh_logo.png

I <3 LiveIT

Kommentek

süti beállítások módosítása