Live IT - Ami a szívemen, az a gépemen

Ami a szívemen, az a gépemen

2012. december 20. 15:41

Az informatikus is csak ember

TFS

Az informatikusok (főleg a helpdeskesek, supportosok, no meg a programozók) híresek a gurukat megszégyenítő tűréshatáraikról és nyugalmukról. Akik ilyen munkakörben dolgoznak viszont jól tudják, hogy a rezzenéstelen arc néha háborgó lelket takar és a forrongó vulkán bármelyik pillanatban kitörhet, bármennyire is próbálja magát nyugtatni magát az ember. Mert hát igen, mi informatikusok is csak emberek vagyunk, a magunk életével és határainkkal, amiket az egy munkakörben eltöltött nyomasztó évek súlya alatt, néha elég már egy kicsi programhibával, vagy hangos telefonálással átlépni. Régen volt egy vicc arról, hogy kicsi, sárga és nagyon veszélyes, mi az? Naposcsibe root password-del. Az alábbi összeállításunkból kiderül, hogy a felbőszített informatikusnál korántsem veszélyesebb :)


Telefonszerelési munkálatok:

Az elromlott nyomtató, ami még vissza is szól:

Nincs is annál jobb, ha megváltoztatják a WoW accountunk jelszavát:

A German Kid néven ismertté és azóta őskövületté vált kissrác, akit az Unreal Tournament csinált ki idegileg (reméljük azóta felnőtt és jobban bírja a COD3-as küzdelmeket :) )

És hát van az a pillanat, amikor az informatikus a kedvenc hobbijának szenteli drága idejét és épp akkor jön ki rajta a feszültség (reméljük kevés rare lap volt benne):

Nektek volt már, hogy aprófává aprítottatok valamit? Én hősiesen bevallom, 11 éves pályafutásom alatt 3 billentyűzet bánta, hogy átlépték az ingerküszöbömet.

Címkék: office

A bejegyzés trackback címe:

https://liveit.blog.hu/api/trackback/id/tr754903402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forei · https://picard.hgo.se/~GERVAJ01/Toreky/index.html# 2012.12.23. 17:35:49

elvileg mindenki informatikusnak születik, de a többség továbbtanul :)

forei · https://picard.hgo.se/~GERVAJ01/Toreky/index.html# 2012.12.23. 17:37:03

elvileg mindenki informatikusnak születik, de a többség továbbtanul :)

1 360 803 (törölt) 2013.01.03. 07:10:17

Nem, nem. Mindenki júzernak születik, de van, aki továbbfejlődik rendszergazdává ...

VR6 2013.01.05. 21:22:30

@forei: az a rendőr, teee

A blog támogatója:

itsh_logo.png

I <3 LiveIT

Kommentek

süti beállítások módosítása